Figyelem!

Figyelem a blogon megjelenő írásokban szereplő helyek, adatok, dátumok, életrajzi adatokban szereplő átfedések, vagy simán csak átfedések, pusztán a véletlen művei, szüleménye!
Az, hogy a blogon megjelent cikkekben szereplő emberek ugyanazon a helyen éltek, dolgoztak vagy ugyanabba az iskolába jártak szintén csak a véletlen szüleményei.
Minden az ilyen adatokból levont összefüggés, vagy következtetések pusztán a véletlen műve!
A weboldalam címe: http://www.levaigyorgy.info

Népszerű bejegyzések

2010. október 20., szerda

Szakad a Jobbik Somogyban?



 Szakad a Jobbik Somogyban?

A szóvivő szerint: nem elnök már a Jobbik megyei vezetője, de erről az érintett Futó Tibor nem tud. Nevét törölte a listáról a pártvezér, de az általa leadott kopogtatócédulákat felhasználta a radikális párt.


Pénteken két megyei közgyűlési listát adott le a Jobbik. Az egyiket Budapestről hozták, a másikat Kaposvárról. A megyei vezető, Futó Tibor jelölését megvétózta a pártvezér, Vona Gábor.
Dúró Dóra, szóvivő, Jobbik Magyarországért Mozgalom:„A Jobbik jelöltállítási szabályzata szerint kevés az, ha egy megye elfogadja a megyei listát, mert Vona Gábor elnöknek minden egyes listával kapcsolatban van vétójoga. „
Ezzel élt ismét a budapesti vezetés. A parlamenti választáson hasonló körülmények közt jutott képviselői székhez egy fővárosi politikus. Futó Tibor szerint máig érvényes megbízással rendelkezik, amit Vona Gábortól kapott, ezzel adta le a Jobbik megyei választmánya által elfogadott listát.
Futó Tibor, megyei elnök, Jobbik Magyarországért Mozgalom:„Érvényes volt a meghatalmazás, mert a barcsi és a csurgói listát is ezzel a meghatalmazással tudtuk leadni, mindenhol elfogadták a meghatalmazást. És a 18 megyében úgyszintén elfogadták ezt a formátumú meghatalmazást."
A Jobbik szóvivője cáfolta Futó Tibor állítását.
Dúró Dóra, szóvivő, Jobbik Magyarországért Mozgalom:
Nem volt meghatalmazása Futó Tibornak."
A szóvivő állítását viszont a megyei választási iroda vezetője cáfolta. A Jobbik szóvivője szerint a választási bizottság tévedett, amikor befogadta a Futó Tibor vezette listát. A Területi Választási Iroda vezetője elmondta: az elsőként bemutatott megbízás - tehát Futó Tiboré - arra is kiterjedt, hogy a Területi Választási Irodánál eljárjon a megbízott.
Dr. Vörös Tamás, vezető, Területi Választási Iroda:„A meghatalmazások formailag teljes mértékben megfeleltek a jogszabályoknak."
Eztán jelent meg a másik listát leadó személy, tehát Varga Ildikó, akinél konkrétan megjelölték, hogy leadhatja a listát is. Ezért ez utóbbi, Futó Tibor nevét nem tartalmazó listát fogadták be. A Választási Bizottság a két meghatalmazás miatt a Jobbik elnökéhez fordult, hogy tegye egyértelművé, ki adhatja le a párt listáját. Vona Gábor elektronikus levélben is megerősítette, hogy a megyei vezető nélküli dokumentum a Jobbik listája, így ezt fogadták el. Csakhogy mindkét listához leadták a szükséges mennyiségű ajánlószelvényt is. Futó Tibor állítja: ő maga vitte fel a párt központjába a somogyi kopogtatókat, amiket nem kapott vissza.
Futó Tibor, megyei elnök, Jobbik Magyarországért Mozgalom:„A kopogtatócédulát kérték, hogy csütörtökön vigyem fel, hogy megvan-e, mert kétes információk érkeznek a megyéből, sokan azt terjesztik, hogy nincs meg. Én felvittem bemutatni a kopogtatócédulát, és arról volt szó, hogy a kopogtatócédulát lehozzák pénteken és együtt fogjuk leadni a listát."
De a jelzés csak nem jött. Így a megyei elnök a sok helyen kint maradt kopogtatókkal leadta a megyei választmány által elfogadott listát. Aztán érkezett a pesti lista is azokkal az ajánlószelvényekkel, amiket csütörtökön hagyott a Jobbik fővárosi irodájában Futó Tibor. Ezen már nem szerepelt a megyei vezető, sőt, a szóvivő szerint már nincs is megyei elnöke a pártnak, hisz Futó Tibor már nem elnök Somogyban.
Dúró Dóra, szóvivő, Jobbik Magyarországért Mozgalom:„Ő korábban a megyei elnöke volt a pártnak, már nem megyei elnök, tisztsége nincsen."
Futó Tibor szerint azonban erről senki nem értesítette.
Futó Tibor, megyei elnök, Jobbik Magyarországért Mozgalom:
Én úgy érzem, hogy nem vétettem a párt ellen, és semmilyen megkeresést nem kaptam, én a médiából értesültem, tehát kétes információkat hallok. Van, ahol azt mondja a Dúró Dóra, hogy hosszas procedúra elé nézünk, mert etikai bizottság elé kell vinni, de van, ahol úgy nyilatkozik, hogy én már nem vagyok pártelnök."
Megkérdeztük hát, hogy mikor szűnt meg Futó Tibor elnöki megbízatása, de ezt Dúró Dóra nem tudta megmondani. Annyit elárult a szóvivő, hogy szerinte most nincs somogy megyei elnöke a Jobbiknak. Információink szerint Vona Gábor máig nem vonta vissza Futó Tibor megbízását, így a volt avagy jelenlegi megyei vezető akár a szavazatszámláló bizottságokba is delegálhatna tagokat annak a szervezetnek a nevében, amelynek állítólag nem megyei elnöke, de erről hivatalosan senki nem tud.


Eredeti cikk: http://www.somogytv.hu/cikkek/72364/

Figyelem átvett cikk!
A cikk valóságtartalmáért az eredeti forrás vállal mindennemű felelősséget.