Figyelem!

Figyelem a blogon megjelenő írásokban szereplő helyek, adatok, dátumok, életrajzi adatokban szereplő átfedések, vagy simán csak átfedések, pusztán a véletlen művei, szüleménye!
Az, hogy a blogon megjelent cikkekben szereplő emberek ugyanazon a helyen éltek, dolgoztak vagy ugyanabba az iskolába jártak szintén csak a véletlen szüleményei.
Minden az ilyen adatokból levont összefüggés, vagy következtetések pusztán a véletlen műve!
A weboldalam címe: http://www.levaigyorgy.info

Népszerű bejegyzések

2011. március 28., hétfő

A Jobbik és az államadósság

A Jobbik elnökének Vona Gábornak a véleménye szerint a magyar államadósság újratárgyalását kell a napirendre tűzni. A Jobbik elnöke egy, az államadósság felfüggesztésében, azaz moratóriumban látja a megoldást. Talán azért, hogy nekik is megérje, minket magyarokat pedig továbbra is kizsákmányolásra alkalmas állapotban tartson?


A Jobbik elnökének Vona Gábornak a véleménye szerint a magyar államadósság újratárgyalását kell a napirendre tűzni. Ma Magyarországon minden pártnak az a véleménye, így a Jobbiknak is, hogy nem szabad az országnak csődöt jelenteni. 

A Jobbik elnöke egy, az államadósság felfüggesztésében, azaz moratóriumban látja a megoldást. Azzal azonban mindenkinek tisztában kell lennie, hogy az ország egyfajta adóságcsapdában van, az eddig felvett hiteleket visszafizetni a jelenlegi gazdasági helyzetben már képtelenség. 

A moratórium azt jelentené, hogy az ország hiteleit egy időre háromtól öt évre felfüggesztenék, persze a felvett államadósságra a hitelkamatok rárakódnának, így tovább növelve azt, ráadásul a moratóriummal a hitelek nem tűnnének el, csak egy másik parlamenti ciklusban válnának kifizetendővé. A Jobbik számára, úgy tűnik, hogy ez egy elfogadhatóbb megoldást jelentene. A választások óta sok választó, sőt, a saját tagsága is kiábrándult a pártból, és a Jobbik vezetése arra jutott, hogy talán így megtarthatnák azokat, akik még megmaradtak a számukra, ezzel talán megmentve a pártot. 

Tudni kell azonban, hogy az eladósodottság mértéke túlhaladt azon a határon, ameddig azt vissza lehet jelen keretek között fizetni, ebből Magyarország jól már nem tud kijönni. A Jobbik szerint a hitelezőknek is érdekük lehet a moratórium bevezetése. Nekik is, a hitelezőknek is érdekük, hogy kapjunk három vagy öt év moratóriumot, hogy egyáltalán össze tudjuk szedni magunkat. Valamit ezzel kezdenünk kell... - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke. 

A Jobbik elnökének, Vona Gábornak az a véleménye, hogy a Magyar Nemzetnek egyezkednie kell a hitelezőkkel, az ország kizsákmányolását folyamatosan fenntartó erőkkel. Talán azért, hogy nekik is megérje, minket magyarokat pedig továbbra is kizsákmányolásra alkalmas állapotban tartson? Ezért a gondolatért hálát kellene rebegnünk a Jobbik vezetésének, hiszen a végső elkeseredettségükben azok a nemzeti erők, akik Vona Gábor pártjára szavaztak, most óriásit csalódhattak. 

A Jobbik ilyetén pálfordulása és a nemzeti eszme ennyire nyilvánvaló elárulása megadja a egyelemdöfést a magyar nemzeti oldalnak. Ha volt is reménye a nemzetieknek arra, hogy végre összeálljanak, vagy összeszerveződjenek, és ezzel a nemzeti ügy kiteljesedjen, ez mára szinte lehetetlenné vált, az apátia és a kiábrándultság miatt, ami a Jobbik szavazótáborára, szimpatizánsaira, vagy akár tagságára jellemző lett, az utóbbi hónapokban, a Jobbik tehetetlensége és a parlamenti megfelelési kényszere miatt, amit a pártban jelenleg is tevékenykedő radikálisan jobboldalinak nem nevezhető és a párt irányvonalát jelenleg képviselő emberek gondolkodása tett ilyenné. 

A Jobbik korábban azt ígérte szavazóinak, és tagságának, hogy nem egyezkednek az Európai Unióval és az IMF-fel, és követelni fogják az államadósság törlesztésének megszüntetését, nem újragondolás, újratárgyalás, majd együtt megbeszélés, hanem az államadósság fizetésének azonnali beszüntetése a cél, hiszen az ország már régen visszafizette többszörösen is azt. 

A Jobbik sikerét lényegében a kisebbségi kártyán kívül csakis ezeknek tényezőknek köszönhette. Azzal, hogy a önmagát nemzetinek tartó Jobbik, a parlamentbe való bejutás követően szembe megy korábbi ígéreteivel, céljaival, és mintegy elfüleli az általa tett ígéreteket, és a tagságának és választóinak tulajdonképpeni akaratával szemben halad, nagymértékben hozzájárul a nemzeti érzelmű emberek politikai kiábrándultságához. 

Talán az is elképzelhető, hogy ez volt a Jobbik létrehozásának, megalakításának eredeti célja? 

L.Gy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése