Figyelem!

Figyelem a blogon megjelenő írásokban szereplő helyek, adatok, dátumok, életrajzi adatokban szereplő átfedések, vagy simán csak átfedések, pusztán a véletlen művei, szüleménye!
Az, hogy a blogon megjelent cikkekben szereplő emberek ugyanazon a helyen éltek, dolgoztak vagy ugyanabba az iskolába jártak szintén csak a véletlen szüleményei.
Minden az ilyen adatokból levont összefüggés, vagy következtetések pusztán a véletlen műve!
A weboldalam címe: http://www.levaigyorgy.info

Népszerű bejegyzések

2011. március 28., hétfő

Banki hitelesek, hitelek


Melyik részét nem értik annak a Jób-bikban, hogy az embereknek nincs pénze a 80%-ra sem??
A Jobbik gazdasági tanácsadóinak jobban meg kéne fontolnia, azt hogy az volt cégeiket képviselik-e továbbra is, vagy azokat akik bejuttatták őket a Parlamentbe, és ezáltal a Magyarságot?
Az érintett cikkek:

Én is és többen is akikkel a Jobbik gazdasági kabinetjében tevékenykedtünk "régen" (ún. "régi kabinet" 2009 nyara), mégpedig arra, hogy hányszor kell még konszolidálni a külföldi bankokat.
Hogy érthető legyen:
Felvetették a hiteleket a Magyar Állammal azért, hogy a válság miatt "bedőlt" hitelek miatt konszolidálni tudják az bankokat, vagyis Magyarország az Adózók terhére (mindannyiunkéra) hitelt vett fel és bele is tette a bankokba...... (megjegyezném, hogy ugyanilyen címszó alatt, a "rendszerváltás" óta többedszer)
Tehát a "mi" adófizetők pénzéből, az állam már régen kifizette ezeket a hiteleket.
Persze ezt a mi adóinkból fogják visszafizetni az IMF-nek ill az E.U.-nak.
Akkor most miért is kéne megint akár 1/3-ad részben is Állami pénzt juttatni a Bankoknak?
A hiteleseket tekintve, a hitelesek felvették a hiteleket, igen ám, de a bankokat a "bedőlt" hitelek miatt kártalanították. Akkor most miért is követelőzne a Bankok?
Magyarországon voltak egyedül nyereségesek a bankok és a bankfiókok, vajon miért?
Mert olyan volt a hitelezési gyakorlatuk.....ugyanis sehol a világon nincs 20-30%-os hiteldíj mutató csak nálunk, minden épeszű közgazdász tudja, hogy ez nem tartható, kvázi "belehajszoltak" embereket a hitelekbe, ráadásul ezt a hitelt a magas kamatoknak köszönhetően lehet, hogy vissza is fizették.
A Bankok gyakorlat az, hogy a kamatokat a teljes futamidőre rászámolja a törzstőkére, és akkor már nem a törzstőkével tartozol, amit felvettél, hanem a kamatokkal növelt összeggel, ami kb 3-szorosa az felvett "törzstőkének". Ha netán vissza akarod fizetni, mert rád szakadt az amerikai nagybácsi, nem teheted meg, mert a bank ezért az elmaradt haszna miatt tőled "kártérítést" kér.
Hogyan is van ez?
Gondolkodjatok.....
Összefoglava:
- A konszolidációból ki vannak fizetve a bedőlt hitelek.
- A magas kamatok miatt a "bedőlt hitelesek" jó része már visszafizette a törzstőkét.
- Az állam most megint 1/3-al akar konszolidálni.
- hiteleseknek meg ismét csak fizetni kell a "bedőlt" hitelüket, vagy árvereznek.

Most akkor, hogyan van ez?
Hányszor kell egy hitelt kifizetni ?
Kinek kell azt kifizetni?



Írta:Lévai György

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése